sobota 21. ledna 2012

Dřevěná spona do vlasů

Rok 2012 začíná a chtěli bychom Vám představit naši práci  z jiného pohledu
.
 Dřevěné spony do vlasů z naší dílny jsou vyrobené z ovocných , tvrdých dřev. Jabloň, švestka, hrušeň. Ovocné dřevo se dobře opracovává a má příjemný hladký povrch. Velmi rádi pracujeme s bílým javorem, ořechem. Umožňuje nám spony různě barvit.

 Exotická dřeva například eben, bubingo, palisandr, červená růže atd. používáme velmi výjimečně. Práce s tímto materiálem je magická. Dřeva jsou velice tvrdá, těžká a práce na takové dřevěné sponě se podobá sochařskému dílku.

 Našim cílem je vyrobit dřevěnou sponu tak, aby byla lehká, svým tvarem zajímavá, pevná. Požadavek na lehkost a pevnost je velmi důležitý. Každá žena i muž s dlouhými vlasy zná nepříjemný pocit z těžkého účesu. Když sepnuté vlasy ještě zatížíte těžkou sponou, bolí vás z toho hlava a sponu nebudete nosit. Pokud dřevěná spona bude mít špatně opracovaný povrch bude vám trhat vlasy a opět ji odložíte. Naše spony mají povrch pečlivě upravený,  aby vlasy pevně držely, ale netahaly, netrhaly a nezatěžovaly. To je náš cíl.

 O každé naší sponě se dá říci, že je originál. Tvarově si jsou velmi podobné, ale barva a kresba dřeva je vždy jiná. Spona s přírodní barvou dřeva bude vždy krásná a jedinečná. Na takovou sponu vybíráme dřevo, které je zajímavé a vždy neopakovatelné. Nenajdete stejnou kresbu dřeva na dvou sponách zároveň.

Když tvoříme originální dřevěnou sponu z exotických dřev na zakázku, tak se nás zmocní radost , touha vytvořit něco krásného z tajemných dřev. Cítíme  tvůrčí euforii z nového. Je to výzva. Je to hodně sochařská práce a soustředění. Návrh se tvoří a zraje delší dobu. Spona musí splňovat všechny požadavky a musí být velmi atraktivní, jedinečná , originální a neopakovatelná. Spony na zakázku jsou galerijně číslovány a mají pouze 5 originálních kopií, ale nikdy nejsou úplně shodné. Liší se volbou dřeva , kresbou dřeva, tvarem nebo barevností. Jeden model šestkrát jinak. Pokud si zákazník přeje mít sponu jen v jednom originálním provedení, pak se přání respektuje. Tato spona je jednou z nich. Na světě nenajdete druhou.

Žádné komentáře:

Okomentovat