středa 11. dubna 2012

Třešeň

Už jsme to nemohli vydržet a musíme se s vámi podělit o naše dojmy. Po dlouhé době jsme opět začali zpracovávat naše třešňové dřevo.
 Stejně jako jsou krásné tyto plody jsou krásné výrobky z tohoto dřeva. Práce s tímto dřevem ve vás bude vyvolávat příjemný pocit, jako když jíte třešně. Sladce voní, je poddajné, ale pevné, povrch není ani moc tvrdý ani moc měkký. Velmi dobře z něj vykouzlíte cokoli. A kresba? Jemná žluť smíchaná se skořicí. To dřevo jako by vám říkalo " hraj si se mnou a ukaž co umíš ".
Letošní rok budeme pracovat převážně s tímto materiálem na který jsme se těšili celé dva roky než vyschl. Myslíme, že je na co se těšit.




Spona do vlasů z tohoto dřeva / košík - Ementál /

15 komentářů:

  1. Nejraději pracuji se třešní ze spodní části kmene, z tzv. oddénku, těsně nad pařezem. Dřevo je houževnaté, pevné a umožňuje jemnou práci s detailem. Model na obrázku je naopak z první rozsochy, ta má zase proti oddénku zajímavější kresbu a živější barvy, díky srůstům ve větvení stromu.
    Až se nám podaří natočit video tohoto kousku, bude možno si detaily prohlédnout ze všech stran. ...a to už bude brzy....

    OdpovědětVymazat
  2. No, já to vyřezávání raději pokoušet nebudu, kdysi jsem si takhle dláto vrazila v prstě až ke kosti, prostě na tohle jsem fakt levá - ale to, co z té třešně vyrábíte, je opravdová nádhera!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď musím opravdu žárlit na druhý model, neboť třešňové je nejkrásnější dřevo, co jsem zatím viděla :) Katka F.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že udělám povídání o jablku ;-) mě se líbí víc.

    OdpovědětVymazat
  5. Oni jsou stejně velké? Kdyby to nevadilo, tak bych je chtěla prohodit. Mám moc ráda tuhle barvu. A jemnou texturu dřeva. Když jsem si prohlížela tu jabloňovou, tak jsem si říkala, že hezčí už být nemůže. Je vidět, že může. Jak tu výměnu provedeme?

    OdpovědětVymazat
  6. Třešňový kus je o malinko menší. Vyzkoušejte tedy ten kousek, co teď přijde. A potom nám ho pošlete zpátky. Nový balíček už přijde jen doporučeně.

    OdpovědětVymazat
  7. Jablko je takové sametové a klidné. Třešeň hřejivější a výraznjší, s texturou. Tak to vidím já :) Katka F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo , ale ten váš je zase stínovaný, jako by to někdo vzal z jedné strany štětcem tmavší barvou.

      Vymazat
  8. Prozkoumám až přijde :) Rozhodující pro mě však bude velikost..máte víc fotografií třešňového modelu? Abych to všechno mohla pečlivě uvážit :) Katka F.

    OdpovědětVymazat
  9. Odpovědi
    1. Šly mailem,ale k vidění jsou už i na Fóru v linku.

      Vymazat