neděle 2. prosince 2012

Hřebínek

 Začínáme s hřebínky. Toto je jeden z prvních pokusů. Žena sice říká, že perfektně drží i když je velký a relativně těžký na její řídké (již) vlasy. Mě se zase nezdá tvar celého hřebenu. ... jenže, co je na stole, neplatí ve vlasech a obráceně.
Na obrázku níže hřeben v účesu vypadá tajemně a efektně.
Pro Vaši orientaci, rozteč zubů je 6 mm.  Zuby samotné jsou silné jen o něco méně. Délka zubů je něco kolem 10 cm.
Tento kousek je vyroben z exotického dřeva. Má jednu nezanedbatelnou výhodu, jde jednoduše umýt pod vodou kartáčkem na ruce. Dřevo je totiž tak těžké, že neplave a netáhne vodu. Proto se chlup nepostaví a povrch dřeva se nepoškodí. Jmenuje se to Bois de Rosse.

Spony a jehlice do vlasů z atelieru HPstylstudio


Vůbec se mi nechtělo tvarovat nějak složitě hlavici hřebenu. Na internetu lze nalézt spousty tvarů, ale všechny z účesu potom nějak divně trčí. To se mi nikdy moc nelíbilo, proto hledám tvar, který bude jen decentní poznámkou o tom, že účes drží hřeben a při tom bude velice elegantní i pro složitý zámot vlasů.


Již vznikl i kousek s menším počtem zubů a v kratší délce. Ale o tom příště.

1 komentář:

  1. Hlavice hřebenu ani nemusí být kdovíjak zdobná, u tohohle typu jde víc o to, aby zuby byly dokonale hladké a nezatrhávaly o vlasy. A také dostatečně bytelné, aby se nelámaly, protože hřeben se nejprve do vlasů zapichuje jedním směrem a pak to otočí do protisměru a propíchne se tím ten uzel. O ulámaných zubech u francouzských hřebenů (a to si je doslova hýčkám, protože mi je posílá kamarád z Německa, u nás se koupit prakticky nedají) bych mohla vyprávět romány... :-))) J.K.

    OdpovědětVymazat