pátek 16. ledna 2015

Nová kolekce dvojjehlic a hřebenů

                                 Tak...nové modely jsou vyvzorovány a my Vám je můžeme představit.
Kolekce je z exotických dřev / Eben, Palisandr /. Hřebeny mají délku zubu max.8,5 a jehlice 13cm. Hlavice jsou vysoce elegantní a ručně modelované. Každá je malým sochařským dílkem. Oba typy dřev jsou velmi tvrdé a pevné. Hřebeny jsme tvarovali tak, aby vyhovovaly francouzskému drdolu , který se zapichuje ze strany. Eben i palisandr jsou sice dost těžká dřeva , ale naše modelace umožnila zajistit jak pevnost tak lehkost. Nelze je však srovnávat s lehkým plastovým výrobkem. Toto je opravdu jiná kategorie.


7 komentářů:

  1. Chtěla bych se zeptat na zkušenosti, drží ve vlasech lépe ebenové nebo ty barevné hřebínky z akcí? Katka F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten ebenový mám, a i když mám dost bohaté vlasy dlouhé skoro až do pasu, tak ten hřeben udrží francouzský uzel bez problémů a bez nějaké další pomoci třeba sponek. Uzel se ani nehne. Tvarování je přesně takové, aby kopírovalo tvar hlavy, zuby dokonale hladké, takže o vlasy nezatrhávají a do uzlu zajedou jako horký nůž do másla. Jsem maximálně spokojená a do výhledu plánuji koupit si minimálně ještě jeden, třeba v jiné barevnosti. Mohu jen doporučit.

      Vymazat
    2. já mám spíš opačný problém, který řeším. Mám vlasy relativně krátké, a když hřeben nezatíží tíha vlasů, tak aby mi nevyklouzával, což mi eben dělá velmi rád.... Katka F.

      Vymazat
  2. .....podle našich zkušeností drží oba dva typy výborně.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím hned pochválit novou kategorii v e-shopu. Napadlo mě, šel by udělat tento typ hřebínku v nějakém pevném evropském dřevě? Nějakém více chlupatém, než je eben :) Katka F.

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě bude i v jiných dřevech, jabloň, zkusíme švestku i tvrdý ořech. Zatím je toho na stole tolik, že nevím co dřív. Ale vývoj pokračuje, tak o novinky letos nebude nouze. Ještě nás čekají dvě nové řady jehlic a jedna řada hřebínků. U všech nových modelů je zub tvarován tak, aby měl co nejlepší držení v zámotu. Samozřejmě, že ceny modelů v českých dřevech budou o něco menší. Jen ale v rozdílu nákupu materiálu. Práce je v obou případech stejná. Bohužel to už nejsou modely, které by umožňovaly nízké ceny. Pracnost je taková, že bychom za chvíli přišli na buben. A upřímně řečeno ke strojové výrobě se nechystáme, i když nabídky jsou. Modely by ztratily punc ruční práce a tím i svoji originalitu. Staly by se pouhým zbožím. A to nechceme.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za odpověď. Počkám si tedy na nějaký, co mi padne do oka, už těším se na fotky dalších výrobků. Myslím, že cena nebude překážkou pro opravdové milovníky ruční práce a přece jenom, takovýto hřebínek je společníkem na celý život. Katka F.

    OdpovědětVymazat